Unihypnoosi on tehokas keino rentoutua

Unihypnoosi on kaikista niistä ennakkoluuloista, mitä sinulla on, huolimatta varsin luonnollinen ja tehokas keino elämänlaadun parantamiseen. Unihypnoosi on metodina tunnettu jo satojen vuosien ajan ja sen toimivuus on tieteellisesti todistettu. Unihypnoosin on todettu tehoavan niin tupakoinnin lopettamiseen, kroonisen kivun hallintaan ja unettomuuden voittamiseen. Se on ainutlaatuinen ja varsin helppo tapa rentoutua ja muuttaa asioita elämässään paremmaksi.

Mennään heti käytännön tasolle, eli miten se hypnotisointi oikein tapahtuukaan. Koska hypnoosi on kahden henkilön välistä vuorokautta, hypnotisoija auttaa hypnotisoitavaa saavuttamaan hypnoosi. Hypnotisoija ohjaa henkilöä sanallisten vihjeiden avulla, jotka saavat aikaan rentoutumisen ja transsin kaltaisen tilan, joka voi auttaa hypnotisoitavaa ajautumaan uneen. Nimestään huolimatta unihypnoosissa ei nukuta, vaan siinä ollaan valveilla olon ja unen välimaastossa. Hypnoosissa henkilö pääsee syvälle mieleensä. Unihypnoosin tuloksena syntyvä transsin kaltainen tila tapahtuu alemman tason myötä, jolloin tietoinen toiminta laantuu ja alitajuinen toiminta voimistuu.

uni hypnoosi

Unihypnoosisession koreografia

Hypnoosisessiot ammattilaisen luona noudattavat kutakuinkin vastaavanlaista kaavaa. Tämä on hyvä tietää, jotta ensimmäisellä hypnoosikerralla ei tulisi yllätyksiä. Näin pystyy paremmin valmistautua hypnoosiin ja siten olla vastaanottavaisempi sille.

  1. Rauhoittuminen: Hypnotisoitava asettuu makuulle ja tekee olonsa mukavaksi.
  2. Irti päästäminen: Hypnotisoija ohjaa hypnotisoitavaa siirtämään kaikki huolet ja murheet syrjään.
  3. Induktio: Tämä valmistaa hypnotisoitavan syvempään rentoutumiseen vapauttamalla tietoinen mieli ja avaamalla alitajunta.
  4. Hengitys: Tämä osio sisältää tietoista hengitystä, joka vie hypnotisoitavan syvemmälle rentoutumiseen.
  5. Suggestio: Unihypnoosin pisin ja viimeinen osa sisältää ohjattuja mielikuvia, jotka istuttavat halutun tuloksen hypnotisoitavan alitajuntaan.

Ja siinä se! Kaava, joka ei voi mennä pieleen, kunhan vain kaikki osapuolet uskovat siihen tarpeeksi lujaa. Eikä kyse ole uskontomaisesta uskomisesta, vaan siitä, että liian skeptinen lähestymistapa voi estää tarpeellisen keskittymisen ja heittäytymiselle itse hypnoosin prosessiin.

Mitä unihypnoosi on?

Hypnoosi on muuttunut tajunnantila, jossa henkilö on avoimempi ehdotuksille. Vaikka hypnoosi on tehokas eri tiloissa, sen käyttö uneen on edelleen kiistanalaista. Sitä paitsi unihypnoosin tehokkuutta on tutkittu paljon. Joissakin tutkimuksissa on havaittu, että hypnoosi voi parantaa unen laatua, kun taas toisissa tutkimuksissa ei ole havaittu mitään hyötyä.

Unihypnoosia voi tehdä monella eri tapaa. Tässä muutamia yleisimpiä tapoja onnistuneeseen unihypnoosiin. Ohjattu meditaatio on suosituimmista unihypnoosimenetelmistä. Tässä menetelmässä henkilöä ohjataan läpi sarjan rentouttavia kuvia tai skenaarioita, jotka voivat auttaa häntä vaipumaan uneen. Saatavilla on monia äänitallenteita, jotka auttavat rentoutumaan ja nukahtamaan. Näissä äänitteissä käytetään yleensä rauhoittavaa musiikkia, luonnonääniä ja positiivisia vakuutteluja Progressiivinen rentoutumisessa jännitetään ja rentoutetaan kehon eri lihasryhmiä varpaista ylöspäin päähän asti. Tämä voi auttaa purkamaan jännitystä, jota saatat tuntea, ja helpottaa nukahtamista.

Visualisoinnissa kuvitellaan itsensä rauhalliseen ja rentouttavaan ympäristöön, kuten rannalle tai niitylle. Tämä voi auttaa rauhoittamaan mieltä ja helpottaa nukahtamista. Hengitysharjoituksissa keskitytään hengitykseen ja hengitetään hitaasti ja syvään. Tämä voi auttaa rentouttamaan kehoa ja mieltä, jolloin nukahtaminen helpottuu. Yksi tehokkaimmista unihypnoositekniikoista on tasapainon ja tasapainon häiritseminen. Tämä voidaan tehdä seisomalla yhdellä jalalla tai makaamalla ja liikuttamalla päätä puolelta toiselle. Tämä auttaa hämmentämään aivojasi ja helpottaa nukahtamista. Toistelet itsellesi positiivisia lauseita tai vakuutteluja, kuten ”olen rento ja olen turvassa”. Tämä voi auttaa rauhoittamaan mieltäsi ja helpottaa nukahtamista.

Samankaltaiset artikkelit